Ten Catestraat 31, 9403 AX Assen

Meer dan 800 Nederlandse en Belgische fietsenhandelaren hebben Squirt lube in hun assortiment.visit us

Voor productinfo en sponsoraanvragen: scroll naar beneden voor het contactformulier of stuur een e-mail naar info@squirtlubebenelux.com.

Importeur (Norg, NL) : info@squirtlubebenelux.com

Distributie België: davy@vincere-insieme.be
Distributie Nederland:

Ontstaansgeschiedenis

Squirt lube is het resultaat van brainstormsessies van een Zuidafrikaanse MTB vriendenclub. Deze bestond o.a. uit een advocaat,een apotheker en een ingenieur die ontevreden en gefrustreerd waren over de bestaande kettingoliën.

Er was in die tijd nog geen enkel smeermiddel waarmee de ketting het een marathon lang volhield. Verder veroorzaakten vuil en het resulterende geknars ervan te veel slijtage aan de aandrijftrein.
Onderzoek en trial and error leidde tot een nieuw smeermiddel dat wel voldeed aan de eisen. Eindelijk een product waarbij de ketting (zowel onder natte- als droge omstandigheden) echt schoon blijft.

In twee jaar tijd werd Squirt marktleider op het gebied van kettingsmeermiddelen in Zuid-Afrika. De wielren-  en MTB sport is daar immers zeer geliefd.
Hierna volgden Europa, Australië en de VS al snel.


Zuid-Afrika blijft overigens vernieuwend bezig; de Sahmurai Sword tubeless repair kit is een nieuwe vinding waarbij de tools om een band te pluggen in de stuurbuis gemonteerd worden.
Meer info;

Contactformulier